øving4 – oppgave1

Google Analytics

http://www.google.com/analytics

Jeg registrerte meg på google analytics, dette er et nyttig verktøy som kan hjelpe deg å forstå dine lesere på en helt ny måte. Med dette verktøyet kan man se hvilke emner/sider som tiltrekker flest lesere. Man kan tracke hvilke linker leserne benytter på din side, og deretter flytte linkene på et bedre sted for de mest populære. Slik informasjon kan hjelpe deg til å tjene mer penger på annonsering om man har sponsorer f.eks. Det kan også hjelpe bedrifter til å se hvilke produkter og tjenester er mest populære.

Med google analytics kan man optimalisere din blogg/side for teknologien som benyttes for å vise siden, er det flest mobile enheter som besøker siden, eller vanlige desktops?

Videre kan man sjekke hva som tiltrekker leserne til siden din, dette er mulig ved å finne ut de mest populære søkeordene som er benyttet for å finne din side, samt at man kan finne ut om det er returnerende brukere eller nye brukere som kommer til siden.

Man kan finne ut hvor mye tid hver enkelt bruker benytter på siden, og hvor mye informasjon brukerne benytter seg av mens de er på din side.

Hvor mange brukere/lesere som har totalt sett din side, og hvor mange brukere som kommer daglig og ser på din side.

Denne informasjonen, pluss mye annen informasjon google analytics kan gi deg, er vital for å stadig forbedre potensialet til siden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s